Ökoanyu - Így készíts házi rázókeveréket!

Ha már megtámadtak a vérszívó fenevadak nincs mit tenni, mint vagy hősiesen tűrni vakarózás nélkül, vagy valami hatással leápolni a viszkető csípéseket. Ökoanyu megmutatja, hogyan készül a házi rázókeverék.

Nyugodtabb az élet az utánfutóra épített miniházban

A Kulipintyó-mozgalom tagjai  átdimenzionálják életüket a 9-37 négyzetméteres új élettérre. Jelszavuk: Kis lakás, kis stressz!

Kíméli a környezetet a felfújható lámpa


Ha nappal feltöltöd, egész éjjel világíthatsz vele.

Ezzel spórolhatsz legtöbbet a mosáson


Tudtad, hogy a mosógép által elfogyasztott energia tekintélyes része a víz felmelegítésére megy el? Ezt könnyen visszafoghatjuk, még a hideg vizes mosás sem ördögtől való.

Hasznos ökotippek mosáshoz


Kevesen tudják, de a mosás az a házimunka, ahol a legtöbbet spórolhatunk, sőt a környezetünkért is igen sokat tehetünk, ha egy kicsit odafigyelünk.

30 hétköznapi ötlet, amit megtehetünk a környezetért


Hogyan lehet a mindennapokban csökkenteni a háztartási hulladékot, vagy a takarékos energiafelhasználás következményeként a számláinkat? Eláruljuk!

Fogyasztót szülsz?


Baráti körben, fórumokon, ilyen-olyan játszótéri beszélgetéseken időnként felmerül, ki hány gyereket szeretne. A válasz gyakorlatilag mindenkinek ugyanaz: „annyit, amennyinek még mindent meg tudok adni”.

Kreatív újrahasznosítás: 5 tárgy fillérekből


A kreatív újrahasznosítás következő cikkében újabb 5 olyan szemétnek hitt tárgyat használunk fel, amivel emelhetünk egy kicsit a lakásunk fényén, ráadásul mindezt fillérekből.

Itt a környezetbarát konfetti!


Egy holland ajándékbolt dobta piacra ezt a szimpatikus konfettit, melynek nyomában nem keletkezik felesleges hulladék, tarka virágmező viszont annál inkább.

A jövőben élő fák világíthatnak az utcákon


Egy nap a világító fák válthatják fel az elektromos közvilágítást.