Utazás

Tihany - egy szerelem, amely soha nem múlik

Nem csodálom, hogy Szabó Magdát már gyerekként lenyűgözte Tihany. Én is akármikor térek vissza, a szerelem mindig fellángol.

Érdekességek a Húsvét-szigetekről

Azt talán mindenki tudja, hogy a Húsvét-szigeteket húsvétkor fedezték fel, méghozzá egy Jakob Roggeveen nevű holland tengerészkapitány, aki 1722 húsvét vasárnapján pillantotta meg és nevezte el az ismeretlen földdarabot. De lássuk csak sorjában, mi az, ami szokatlan, különös vagy titokzatos a szigetek történetében és helyzetében?

Íme az Ördög-hegy és a világ legmagasabb vízesése!

Dél-Amerikában, Venezuelában, a Canaima Nemzeti Parkban található a Salto Angel vízesés, amely a világ legmagasabb vízesése. A 979 méter (!) magas vízesés Földünk egyik legszebb természeti csodája!

Bámulatos képek a világ legkékebb vízeséséről: ezt látnod kell!

A jelzővel ez esetben egy Costa Rica-i vízesést illettek: nézd meg a csodaszép képeket!

Hová utaznak a világon a legtöbben?

A világ 165 országát vizsgálta egy felmérés abból a szempontból, mennyire népszerűek a turisták körében.

Csodaszép villa Provence-ban

A Mas Rustel villa egy provence-i faluban található, néhány lépésre a település kávézójától, éttermétől és a pékségtől. A 3 szobával rendelkező épületben a tradicionális stílus keveredik a modern megoldásokkal, a végeredmény pedig igazán lenyűgöző lett. Nézzétek csak!

Csodálatos hegyi termálfürdő Ausztriában - az Aqua Dome fürdő

Ha az ember nem kimondottan az aktív pihenés híve, hanem jobban szereti egy szép vidéken nyugalomban áztatni magát, az ausztriai Aqua Domekomplexumnál keresve sem találhat ideálisabb helyet.

A legszebb barlangok Magyarországon

A földalatti világ csodái sokakat vonzanak – sokan járnak barlangokba gyógyulni, de akadnak olyanok is, akik inkább túrák vagy barlangmászás miatt keresik fel ezeket a helyeket.

Itt a tavasz! Utazzunk Prágába!

Az egyik legkedveltebb hétvégi úti cél a cseh főváros. Közel van, könnyen, többféle módon megközelíthető, megfizethető, tele gyönyörű épületekkel, izgalmas látnivalókkal, hangulatos éttermekkel és sörözőkkel. 

Álomnyaralók a Föld körül

Álomúticélok álomnyaralókkal, remek kombináció, nemde? A hely felfedezése után jó lenne hangulatos helyen kipihenni a fáradalmakat. Már képeken nézve is nyugalmat árasztanak.

Tavaszi utazási célpontok repülő nélkül

Nézzünk 4 csodás tavaszi úti célt! 

Óceánia varázslatos országa

Pápua Új-Guinea kulturális és földrajzi értelemben is egyike a legkevésbé felfedezett országoknak. A gyönyörű ország Óceánia egyik állama, mely a Föld második legnagyobb szigetének, Új-Guinea szigetének keleti részét és számtalan kisebb szigetet foglal magában

Ingyen szállással is lehet nyaralni

Igen, ez valóban létezik. Most megmutatjuk hogyan és miként érdemes használni.

Virágos Tapolca

Ismét eljutottunk a Barlangok városába..

Szép a város, megírták - nemzetközi sajtószemle

A Tripadvisor is felpakolta a top25 város közé, a The Telegraph besorolta Budapestet 20 olyan hely közé, ahol jó élni.

120 éves a New York kávéház!

Idén lett 120 éves a New York Kávéház, amelyet 2011-ben a világ legszebb kávéházának választottak, a szálloda pedig 2013-ban az év szállodája lett. 

Rudas fürdő

Első látogatásunk a Rudas fürdőben.

Titokzatos spirál a sivatagban

Gyönyörű és titokzatos jelenség uralja a sivatagi tájat.

Csodálatos Bolívia, a legek és a Földanya országa

Bolívia az a hely, amiről egy európai annyit tud, hogy nagyjából hol van. Ezen felül az ugrik be először, hogy ott élnek azok a népek, akik furcsa kalappal, tarka vállkendőkkel és ugyanilyen tarka élettel vannak megáldva.

Megvan a Budapest-Balaton bringaút tervezett nyomvonala

De jó is lenne Pestről lebringázni a Balatonra! A jó hír, hogy ez többé nem álom, a projekten gőzerővel dolgoznak, annyira, hogy a nyárra elkészül a megvalósíthatósági tanulmány.

Nem mindennapi múzeumok, őrületesen furcsa kiállítások

Jártunkban-keltünkben számos múzeumba botlottunk, és némelyikbe be is mentünk, másokon meg jókat mulattunk, vagy éppen ámultunk. Most a legextrémebbeket szemezgettük ki.

Retro repertoárral indul a Margit-szigeti szökőkút

Készülhetnek az Újlipótvárosiak, húsvéttól retró repertoárral indul újra a Margit-szigeti szökőkút. „Fellépnek” a már tavaly is zenélő Vivaldi, a Rolling Stones és a Simon and Garfunkel, az újak között pedig ott van Johann Strauss, Liszt, Dave Dee Dozy Beaky Mick & Tich, Wolf Kati és a Napoleon Boulevard.

Hamilton-medence

A Hamilton-medence egy természetes módon létrejött tó Texas megyében, az Egyesült Államokban.

10 legszebb villa Toszkánában

Olaszország igazi turistaparadicsom! Nem elég, hogy gyönyörű tengerpartjaiés meseszép szigetei vannak, az olaszok még a szárazföldön tudnak különlegességgel szolgálni.

Ahol aranyló erődvárosok és nyúlpörkölt várja

Vallettában lenyűgöző kikötő, több magyar vonatkozás és az Európa kulturális fővárosa címre készülődő helyiek várják a turistákat, míg Mdinában titokzatos hangulatú erődváros, Marsaxlokkban pedig képeslapra illő apró, színes csónakok.

Lenyűgöző hidak a világban

Vannak hidak, melyek a nagyságukkal, vannak, amelyek a szépségükkel, és vannak, amelyek korukkal varázsolnak el bennünket.

Virágos séta Bálint gazdával: Mainau mesés szigete

Egy sziget, ahol azóta van szőlő, amióta Bálint gazda rákérdezett, miért nincsen. Egy sziget, ahol nem pöfékelnek autók, és minden csupa virág. 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Facebook

Hirdetés