hirdetés
   

Gazdaság rovat

Ebben is előznek minket a szlovákok

Egy évtized alatt hatalmasat emelkedett a szlovák életszínvonal.

Inkább nem szórakozunk, ha üdülni mennénk (x)

Bár szükségünk lenne a pihenésre, az üdülés csak a negyedik a sorban, amire szívesen költünk a pénzünkből. Emellett hiába gondoljuk, hogy a kölcsönök jó eszközt jelentenek céljaink megvalósításában, ha pihenésünkről van szó, ódzkodunk ehhez a pénzügyi eszközhöz folyamodni, és inkább lemondunk például a szórakozásról. 

Így vigyázott Orbán a nyugdíjakra

Lesújtó képet mutat a nyugdíjasok életszínvonaláról a KSH idősek világnapja alkalmából kiadott jelentése, annak ellenére, hogy a nyugdíjak az átlagbérekhez képest jobban őrizték értéküket.

Tartozásod van? Így szabadulj tőle: teendők lépésről lépésre

Sokan nem is gondolnák, milyen könnyen meg lehet csúszni egy-egy számla befizetésével, az átmenti pénzügyi nehézségek, tartozás felhalmozása akár feledékenységből is eredhet. A legtöbb közműcég a kintlévőségeit úgynevezett követeléskezelő...

Szabadság vagy nyomor: mit jelent a nyugdíj? Kemény számok jöttek

Most 600 millió hatvan év feletti él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet. Magyarországon az előrejelzések szerint 2050-re 30 ezerrel több hetven éves ember él majd, mint harminc éves. 

Tízezer milliárdot kapunk az EU-tól

A következő hét évben tízezer milliárd forintot kap Magyarország az Európai Uniótól. Ez az összeg a tavalyi GDP 30%-a. A kis- és középvállalkozások számára nyújtott támogatások jó hatással lehetnek a hazai GDP bővülésére és a foglalkoztatottságra is.

Ezért nem tudjuk, milyen zöldséget eszünk

Mintegy 86 tonna jelöletlen burgonyát és vöröshagymát foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatósága egy Pest megyei zöldségcsomagoló üzemben.

Sorra mondják fel a hiteleket a bankok?

Az elszámoltatásról szóló törvényt még mindig nem írta alá a köztársasági elnök, pedig már az előtte elfogadott jogszabályok is megjelentek a Magyar Közlönyben. A hitelfelmondási moratórium pedig addig nem lép életbe, míg nincs kihirdetve a törvény. Rogán gyorsítana.

Adókedvezmények és zöld rendszám – Ilyen lehetne az e-autózás

Németország arra „utazik", hogy 2020-ban már egymillió elektromos autó legyen az utakon. Magyarországon egyelőre még csak az elektromobilitást támogató program körvonalazódik.

Országos fejlesztések az Invitelnél – Szeged az újabb állomás

Az optikán alapuló, szélessávú technológia újabb 3 000 szegedi háztartásban érhető el.

Tokaj-Hegyalja a legrangosabb világörökségi borvidékek közé emelkedik

Lezárult a tokaj-hegyaljai történelmi borvidék világörökségi kezelési tervének társadalmi egyeztetése.

Jönnek a szigorú szabályok: hogyan vehetsz fel mégis több hitelt

Jövőre már csak a jövedelem meghatározott részét költhetjük törlesztésre. Több módszer is van azonban, hogy minél nagyobb összegű hitelt vegyünk fel. Összeszedtük, hogy mit tehetünk, hogy minél nagyobb összeget kapjunk a bankunktól.

Autósok figyelem! Drágulás jöhet

Emelkedő díjakra számíthatnak az autósok az egy hónap múlva kezdődő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban. 

Vigyázat, új trükk terjed - így pucolják ki a bankszámládat

Már Magyarországon is megjelent az az új online átutalási szolgáltatás, amelynél a fizetéshez a fogyasztónak át kell adnia internetbanki azonosítóit egy másik szolgáltatónak. A jegybank és a fogyasztóvédelmi hatóság szerint ez az átutalási mód jókora kockázatokat rejthet.

300 ezer számla tűnt el a magyar bankokból!

Közel 300 ezer számla tűnt el másfél év alatt a magyar bankrendszerből a tranzakciós illetéknek köszönhetően. Az átutalások terén ugyanakkor növekedést regisztrált a jegybank a forgalomban.

Óriási magyar médiavállalat alakult

Egy kézben a Népszabadság és a Világgazdaság.

Új biztosító Magyarországon - Nagy dobásra készülnek

Vienna Life Biztosítóként folytatja tevékenységét október 1-jétől az Axa Biztosító.

Hirdetés

Hirdetés

Facebook

Startlap Vásárlás

Deviza-középárfolyamok

Jelmagyarázat

* Fizetett hirdetés