hirdetés
   

Gazdaság rovat

Közmunka-programok: csak választások előtt

Százezer főnél is nagyobb létszámleépítést hajtott végre a kormány a választások után - derül ki a KSH jelentéseiből. Mindezt úgy, hogy komolyabb társadalmi és politikai visszhangja sem volt. A Policy Agenda elemzése a kirúgottak körét mérte fel.

Tízmilliárdok ragadhatnak Brüsszelben

Magyarország sereghajtó az uniós források lehívásában - derült ki az EU legújabb összesítéséből. Nem tesz jót a teljesítményünknek az sem, hogy április óta egyetlen számlát sem küldtünk Brüsszelbe - ám ez még benne sincs a most közölt adatsorban.

Széttagolt ország, kevesebb cégalapítás

Kiszivárgott: így csapna le Moszkvára az EU

Az Európai Unió tagállamai már korábban, a maláj repülőgép lelövése előtt kidolgozták az Oroszország elleni szankciók harmadik körét - tudta meg az euobserver.

Júliusi változás: ezzel szembesülnek az autósok parkoláskor

Július elsejétől országszerte egységessé vált a mobilparkolás rendszere. Kényelmes, praktikus, időtartam-pontos, de egy kicsit többe kerül.

Ezrek kerülhetnek utcára

Egyetemeket és nemzeti parkokat is sújthat az agrárpénzek elvonása. Az intézkedés miatt több tízezer munkahely kerül veszélybe az egyik gazdaszervezet szerint.

Milliárdokat hoznak haza valutában a magyar turisták

Tízből három magyar turista átlagosan hétezer forintnyi külföldi készpénzt hoz haza.

Leárazás: idén elmarad a katarzis

Lassan elfogynak a leárazott ruhák az üzletekből, megnéztük mit kap, ha most indul vásárolni.

Hidegzuhany a betéteseknek

Mikroszkópikussá zsugorodtak a kamatok.

Fokozatosan letudjuk az államadósságot

Az  végére 53 százalékra csökkenthet az államadósság finanszírozásában a külföldiek aránya.

Komoly vagyonok úszhatnak el Putyin miatt

Újabb amerikai és európai uniós szankciók várhatnak Oroszországra, miután a múlt héten Kelet-Ukrajnában lelőtték a Malaysia Airlines MH17-es jelű járatát. 

A kkv-knál vannak leginkább veszélyben a munkavállalók

A VDSZ elnöke szerint nem kedvez a munkabiztonságnak a munkavédelmi felügyelet kormányhivatalokba történő integrálása, de arra is kitért, hogy a kisebb cégeknél a legrosszabb a munkavédelem helyzete.

Tíz év múlva eltűnhetnek a hagyományos bankok

Szakértők szerint akár már 2025-2030-ra a hagyományos bankok nélkül működhet a piacgazdaság.

Ebben nagyon csúnyán verjük Európát

Az euróövezetben 93,9 százalékra nőtt a GDP-arányos államadósság idén az első negyedévben, míg az Európai Unió 28 tagállamában 88 százalékra – közölte kedden az Eurostat. A magyar államháztartás GDP-arányos adóssága március végén 84,3 százalék volt.

Mit titkol a kormány?

Az államháztartás első hat havi hiánya 813,7 milliárd forintra, mely az éves előirányzat 82,6 százaléka. Az elemzők szerint ez nem indokolta a költségvetés kiadási oldalának 110 milliárd forintos zárolását.

Örökléssel rendezi a nyugdíjproblémát a kormányzat?

Érdekes és megmagyarázhatatlan elemekkel változtatták meg az öröklés rendjét az új Polgári Törvénykönyvben. Ami biztos: illdomos jóba lenni az anyósunkkal - örökölhet.

Itt a lista – Ezek a cégek kapták a legtöbb területalapú támogatást

Az első 1057,8 millió forint támogatást kapott.

Magyar nyugdíjrekorderek: ki a legidősebb, mennyit kap a leggazdagabb?

Több tízezer 90-100 éves nyugdíjas él Magyarországon. Sőt, a legidősebbek között szép számmal képviseltetik magukat a 100 felettiek is.

A tűzzel játszunk: elszállhat a forint a devizahitelesek megmentésével

Komoly forintgyengülés, jegybanki kamatemelés, és a devizatartalék megcsappanása lehet a devizahitelek forintosításából a Reuters szerint. Ráadásul az átváltás a legrosszabb időpontban fog megtörténni, amikor a Fed elzárja a pénzcsapot.

Hihetetlen! Ezért távozik a Tesco első embere

A nagy-britanniai székhelyű Tesco áruházlánc bejelentette, hogy lemond vezérigazgatója Philip Clarke, miután a vállalat arra figyelmeztette befektetőit, hogy 2014 első félévében kisebb nyereségük lesz a vártnál.

Meghalt az Aldi alapítója

Karl Albrecht, a kereskedelmi lánc 94 éves társalapítója az egyik leggazdagabb német volt, vagyonát 18 milliárd euróra becsülték. 

Ha hallgatunk rá, háromnapos munkahét jön

Ha a világ második leggazdagabb embere mondja, lehet benne valami. Igaz, ő 74 évesen is dolgozik.

Vigyázzon! A NAV körlevélben érdeklődik bankszámlájáról

A korábbi postai levelezés helyett immár "körlevelekben" kér információkat a köztartozással bírók bankszámla-számláiról, megtakarításairól a bankoktól NAV. Gyorsabban rá is teszik a kezüket a számlákon őrzött pénzekre.

Varga: 2015-ben várható a forintosítás

Varga Mihály szerint a devizahitelek forintosításáról szóló jogszabály benyújtása november végén, december elején várható, így a forintosítás 2015-ben történhet meg - derül ki a hvg.hu-n megjelent interjúból.

Keményen visszaüthet a sok állami beavatkozás

Még tovább fokozódnak az állami beavatkozások Magyarországon, ami a jövőben akár negatívan is visszahathat az országra - írják az UniCredit Bank hazánkkal foglalkozó elemzésében. Az intézkedések miatt romlani fog az ország növekedési potenciálja.

Itt a bejelentés: ezért perel az OTP devizahitel ügyben

Az árfolyamrés alkalmazásának semmisége miatt az OTP Jelzálogbank veszteségeit kiszámolták. Az egyoldalú szerződésmódosítások miatt a bank élni kíván perindítási jogával. Megjegyzik azt is, hogy az OTP Bank kötelezettséget vállalt a jelzálogbanknál jelentkező negatív hatások kiküszöbölésére.

Elkeserítő adat a munkaerőpiacról

Bár első ránézésre a májusi romlás után júniusban javult a hazai munkaerőpiac állapota, ha kicsit mélyebbre ásunk az számokban, elkeserítő adatra bukkanhatunk.

Adósmentés: az autóhitelesek mégis mások?

 A lízingesek szerint maguk is kiszolgáltatottak a bankoknak.

Ragassz matricát! - Teszteltük a Mol Bubit

A legrosszabb fusi munkára emlékeztető trehányság tette emlékezetessé és veszélyessé a Mol Bubi első tesztjét. A közbringa maga és a BKK ügyfélszolgálata kiválóra vizsgázott. Tesztelünk még.

Ez az öt ember tudja, hogy mi zajlik Magyarországon

A magyar politikai élet tartalmi részéről lényegében öt ember dönt.

Ezért kellett 110 milliárdot zárolni

A növekedés jó a lakosság számára.

Négy százalék fölötti a reálbér-emelkedés

A negatív infláció miatt többet érnek a fizetések, elemzők szerint.

Állami támogatásból rémálom

Még a bankokkal is sokkal könnyebb tárgyalni?

380 milliárdos megszorítás a nyugdíjasokon?

A kormány egyik állandó érve, hogy a nyugdíjasokat megvédték a válság negatív hatásaitól. Ugyanakkor a legnagyobb átalakítások az elmúlt években éppen ezen a területen zajlottak le. 

Hirdetés

Hirdetés

Facebook

Startlap Vásárlás

Deviza-középárfolyamok

Jelmagyarázat

* Fizetett hirdetés