hirdetés
   

Gazdaság rovat

Varga Mihály hatalmas megszorítást jelentett be

A miniszter szerint 1700 milliárd forinttal, azaz a GDP 5,5 százalékának megfelelő mértékkel mérséklik a költségvetési kiadásokat az elkövetkezendő években.

Olcsóbb az állami?

Államosítási hullám zajlik az országban. A trafikok és a tankönyvek után a közművek következhetnek. A legújabb terv szerint két nonprofit rezsiszolgáltatót is felállítanak. Az egyik adná a gázt, a villamos energiát és távhőt, a másik a többi kommunális szolgáltatást. Tényleg olcsóbb az állami?

Ki fizeti meg valójában a bankok elszámoltatását?

A bankszektor végső tulajdonosai közvetett vagy közvetlen formában magyar és külföldi magánemberek - ők fizetik meg az elszámoltatást. Milyen problémákat vet még fel az elszámoltatási törvény?

A választásokig nem árulja el a kormány, lesz-e adóemelés

A készülő 2015. évi költségvetési törvényjavaslat vagy az új adótörvény tartalmáról a kormánydöntést megelőzően nem kapunk információt - egy módosítás pedig október végére tolta a határidőt.

Drámaian emelkedhet a csoki ára

Az Afrikában pusztító ebola miatt a kakaó világpiaci ára jelentősen emelkedett, ez pedig a csokiárakra is rossz hatással lehet. 

Érdemes sietni! Kuponcsomag kapható az áramszámla mellé

Szeptember végéig válthatóak be az ajándékkuponok az ELMŰ-ÉMÁSZ hűségprogramjában.

Így vállalkozhat az állam pénzén

A Deloitte összegyűjtötte a regionális beruházási támogatások új szabályait és a lényeges változásokat.

Elszámoltatás: itt az újabb csomag

A kamatemelés mellett jön a hitelfelmondási moratórium.

10 éve nem látott ilyet a magyar költségvetés: alig nőtt a hiány

Egy évtizede nem volt ilyen alacsony a deficit az államháztartás központi alrendszerében, mint augusztusban: 7,4 milliárd forintot tett ki a hiány.

650 ezret adnak kazáncserére - itt vannak a részletek!

Megjelent a lakossági fűtésrendszer korszerűsítésére kiírt pályázat - lakásonként akár 650 ezer forinttal is támogatják a kazáncserét, de a pénz 60 százalékát a tulajdonosnak kell előteremtenie.

Csányi: hazudok az Orbán-Simicska háborúról

Az OTP-ről, általában véve a bankszektor helyzetéről, a magyar gazdaságról és saját gyerekkoráról is beszélt Csányi Sándor a múlt héten a Corvinus Egyetemen tartott előadásában. Az atv.hu megszerezte a nem sajtónyilvános rendezvény hanganyagát.

87 millióból születik egy magyar munkahely

Górcső alá vettük az elmúlt napokban bejelentett gigaberuházásokat, melyek közel 3000 új munkahelyet hoznak majd létre összesen 245 milliárd forintért.

A benzin és a gázolaj is olcsóbb lesz

A benzin 3, a gázolaj ára pedig 2 forinttal csökken.

Kétmilliót is visszakaphat egy átlagos devizahiteles

Az árfolyamrés esetében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) már közzétette azt a képletet, ami alapján a bankok kiszámolhatják az összeget, az új törvény pedig rendelkezik arról, hogy a kamatemelés számításait is a jegybank ajánlása alapján számolhatják ki a hitelintézetek.

Nem csak a forintot cserélik le - ilyen az új tízeurós

Kedden kerül forgalomba az új 10 eurós bankjegy, de a régi 10 eurósokat sem vonják ki egyelőre - adott ki közleményt hétfőn az Európai Központi Bank (EKB).

Jól járnak a kétgyerekesek

A családi adóalap-kedvezmény változásának hatására jövőre minden jövedelemsávban növekszik a kétgyermekesek nettó jövedelme.

Már 3 százalékos növekedést jelez a GKI

Javította az idei gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Százmilliárdot elnéztek a Tesco-nál: négy igazgató is repül

Több vezető alkalmazottat, köztük négy igazgatót függesztettek fel a Tesco áruházláncnál kirobbant eredménybecslési botrány miatt.

Óriási dologra készülnek Orbánék

Sajtóértesülések szerint a miniszterelnök alig várja, hogy túl legyenek az önkormányzati választásokon, és a kormány megkezdhesse a több területet érintő legújabb nagyszabású átalakításait.

Hirdetés

Hirdetés

Facebook

Startlap Vásárlás

Deviza-középárfolyamok

Jelmagyarázat

* Fizetett hirdetés