hirdetés
   

Gazdaság rovat

Devizahitelek - Előállt a számokkal az MNB

A jegybank előzetes számításai alapján az árfolyamrés semmissége, valamint az egyoldalú kamatemelések tisztességtelensége miatti visszatérítések összege várhatóan nem fogja meghaladni a 900 milliárd forintot a jegybank által kedden közzétett módszertani iránymutatás alkalmazásával sem.

Vigyázat: a magyar cégeket is romba dönthetik a hackerek

Minden harmadik kisvállalat weboldalán súlyos vagy közepes besorolású biztonsági hiba mutatható ki. A biztonsági réseket kihasználva percek alatt komoly, akár a cég teljes működésére kiterjedő károkat lehetne okozni.

Okos ötletek: otthoni látásvizsgálat és online háztartási napló

Az Invitel InnoApps Díjat idén a munkához, tanuláshoz kapcsolódó kategóriában az eMotion tehénkövető GPS nyerte, de a fiatal fejlesztők pályaművei között további érdekes alkalmazásokat is találunk. Ezekből mutatunk most be néhányat.

Ennyire fontos az MKB felvásárlása - még a versenyhivatalt is kikerüli a kormány

Olyannyira, hogy a bank állami megvételét versenyügyi szempontból nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette a kormány.

Most valóra válhatnak a magyar álmok

Kivételes lehetőségek állnak a fejlesztéseket, beruházásokat tervező cégek előtt.

Kitűzte Putyin a 25 milliós vérdíjat

Oroszország, amely mindent megtesz azért, hogy ellenőrzése alatt tartsa a határain belüli internetes forgalmat, most igazi ellenfélre lelt egy titkosító program képében.

Fazekas csak legyint a Varga-csomagra

Sem a Földművelésügyi Minisztérium (FM), sem a felügyelete alatt álló nemzeti földalapkezelő szervezet (NFA) működését nem veszélyezteti, hogy a 110 milliárd forintos Varga-csomag részeként egyes kiadásokat zárolni kell az agrártárca költségvetésében. 

Csapvíz vagy ásványvíz: mi van a palackban, megéri fizetni érte?

Magyarországon nyugodtan lehet csapvizet inni, mivel ugyanolyan jó, mint az ásványvíz, mégis vannak különbségek. Hogy készül az ivóvíz és mitől ásványvíz az ásványvíz? Hogyan kell palackozni és miért kerül jóval többe, mint a csapvíz?

Ilyen az, amikor a NAV-osoknak nincs szerencséje

Országos ellenőrző akciót tartanak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. Fekete bort keresnek, eddig nem jártak sikerrel.

Uniós pénzre pályázna? Lehet a centit vágni

Van egy rossz hírünk a SZÉP-kártyásoknak

A kártyákról visszautalt összeg után nem igényelhető vissza a személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás.

Ennyi pénzt hagytak nálunk a külföldiek - szeretnek átjárni a szomszédaink

Több pénzt költöttek a Magyarországra látogató külföldiek tavaly az egy évvel korábbihoz képest, és nőtt az országban eltöltött idő hossza is. 

Ennyit öregszünk a munkanélküliség miatt

Amerikai kutatók kiszámolták. 

Baromi nagy összeget költ marhákra az állam

Hat év alatt 450 milliárd forintot költ hazai forrásokból az állattenyésztésre a kormány. De a 2015-2020-as időszakra akár ezermilliárdos keret is kijöhet. Arról máris megoszlanak a vélemények, hogy ez konkrétan mennyi többletpénzt jelenthet.

Paksi bővítés - itt az újabb "apró" tétel

Az Együtt-PM véleménye szerint éves szinten akár több tízmilliárd forinttal drágíthatja a paksi atomerőmű működését, ha légi úton szállítják oda a fűtőelemeket – erről Szabó Rebeka beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Rendkívül veszélyes szer került a boltokba

Hazánkban nem engedélyezett hatóanyag tartalom miatt a NÉBIH elrendelte a Póker Extra 80 WDG gombaölő növényvédő szer 93131250 és 93131251 gyártási számú tételeinek visszagyűjtését. 

Megfigyel a főnök? Milliós bírságot kaphat

A munkáltatók különféle módon ellenőrizhetik munkavállalóikat, azonban nem mindegy hogyan építik ki az ellenőrzés rendszerét, illetve milyen módon jutnak információhoz velük kapcsolatban.

Felvettek? Itt nyiss bankszámlát!

Okosan kell választani, sokszoros a különbség a díjak között. 

A környéken itt a legdrágább a Big Mac

A régióban Magyarországon kerül a legtöbbe a Big Mac.

Meglepő szám érkezett: ők kaptak komoly fizetésemelést

Látványos eredménnyel járt a nagycsaládosok körében a családi kedvezmény járulékokra történt idei kiterjesztése.

Mi vagyunk a világ igáslovai

Hiába dolgoztunk kevesebbet tavaly, nemzetközi viszonylatban a legdolgosabbak közé tartozunk. És tesszük mindezt rettentően alacsony minimálbérért. A magyar dolgozók a mexikóiak és a chileiek szintjén vannak.

Tényleg a gyerekek számától függhet a nyugdíj

A kormány családpolitikai szellemisége összhangban van a Népesedési Kerekasztal által kidolgozott, új nyugdíjszámítási javaslattal, ezért akár már szeptemberben támogatást nyerhet a tervezet.

Tíz éven belül eltűnhetnek a hagyományos bankok

A banki szolgáltatások a fizikai értékesítés felől az új technológiák által nyújtott csatornák felé mozdulnak.

Profitlesen: kevesebb pénzre számítanak a cégek

Az év elejéhez képest szolidabb pénzügyi eredményekkel terveznek a vállalkozások.

Siker, pénz, csillogás és magány? Ezzel is küzdhetnek a nagyfőnökök

Így buknak hatalmasat a magyar cégek is - mi tegyünk ellene?

Évente 440 milliárd forintot buknak a magyar cégek azért, mert a dolgozók stresszelnek: minden táppénzen töltött nap feléért a munkahelyi stressz és az emiatt keletkező egészségi károsodások felelősek. Az EU most díjazza azokat a cégeket, amelyek tesznek a stressz ellen.

8 hónapja nem volt ilyen gyenge az euró

Az euró tovább gyengül a dollárral szemben, az árfolyam 8 havi mélypontja körül jár hétfő reggel, a pénteken elért 1,3430 alatti szinteken - utoljára tavaly novemberben ért ilyen kevés eurót egy dollár.

Trükkös csomagolások: nem verik át, mégis megszívja

10 deka, egy kiló, két liter kellene? Jól nézzen meg mindent, mielőtt megveszi, mert könnyen megeshet, hogy kevés lesz a liszt a sütibe. Galériában mutatunk ugyanakkorának tűnő, mégis eltérő mennyiségű termékeket.

Valaki nagyon elszámolta magát - kínos pillanatok jöhetnek a bankoknál

Az MNB sokkal nagyobbra becsülte a devizahitelesek megsegítésének költségét, mint a bankok.

Hirdetés

Hirdetés

Facebook

Startlap Vásárlás

Deviza-középárfolyamok

Jelmagyarázat

* Fizetett hirdetés